dimecres, 18 de maig del 2011

ASSOCIACIÓ METALCOVA.

Aquí teniu una entrevista amb els amics de l'Associació METALCOVA de Barcelona. Una petita família de Heavy's que s'ho passen d'allò més bé. Si els vols conèixer, saber el que fan i com participar...fes una ullada:


1. Com neix i quan, l'Associació Metalcova?.

(ALEX): METALCOVA neix a principis de l'any 2007 degut a que ens veiem obligats a anar a l'estranger a veure grups que els promotors no veien rentables. L'Associació va nèixer com a resposta d'aquesta demanda, però des d'un caire públic sense ànim de lucre. De fet, al principi pensava que era una bogeria fer això, però a la que em vaig donar compte ja estava fent el projecte i com a president jejejejeje. D'allà ens vam unir al Viver de Projectes i vam començar a apostar fort tant per bandes catalanes o del país, com per bandes estrangeres, com Avenger o Battleroar...

2. S'ha de ser soci per poder participar en els vostres projectes?.

(ALEX): Home, principalment s'ha de ser soci, però sempre és benvinguda qualsevol col·laboració sense ànim de lucre...De totes maneres, intentem que això sigui una iniciativa popular i no un negoci, així que qualsevol persona que s'estimi el heavy, hard o thrash dels vuitanta, i vulgui donar un cop de mà, és benvinguda.

3. Què s'ha de fer per ser soci?.

(SERGIO): És molt senzill. Només s'ha d'escriure a metalcova@gmail.com, sol·licitant el desig de ser soci. Després omplirà una fitxa de dades, adjuntant una foto carnet i fent el pagament de 20€. Aquesta quota anual implica que les entrades als concertsi mogudes vàries són gratuïtes, a més d'obsequis com xapes, "parches"..., així com la possibilitat de conéixer als membres dels grups, entre altres avantatges.

4. Veieu que cada cop més les bandes es posen en contacte amb vosaltres o sou vosaltres qui busqueu les bandes?.

(ALEX): Depèn del nivell. Arriba un moment en que les bandes novells de la zona sí que arriben a contactar amb nosaltres, però altres de fora les anem perseguint... de tot una mica.

(SONIA): A nivell de bandes Angleses pertanyents a la New Wave of British Heavy Metal si que hi ha hagut un canvi positiu, gràcies al contacte del guitarrista de Elixir, Phil Denton que en Ieltxu ens va aconseguir hem sigut coneguts entre els músics d'aquella ona anglesa i alguns grups s'han interessat en el nostre festival i han volgut participar-hi.

5. Com veieu l'escena metàl·lica a la ciutat de Barcelona?.

(ALEX): Complicada. Realment molt complicada, perquè tothom va a la seva i d'organització, hi ha molt poca. Falta més esperit de cooperació. Amb això no vull dir que nosaltres siguem la solució a res, però falta molta unitat. Barcelona és un maremàgnum d'estils i fa més difícil una cohesió, però a més hi ha un esperit individualista on tothom va a la seva, fent que l'escena, a part de ser pobre estigui molt disgregada.

(SONIA): Per ser una ciutat tant gran i amb tantes possiblitats, realment hi ha un escàs moviment i a sobre dispers, estic totalment d'acord amb l'Alex, no hi ha una unitat d'actuació eficaç però si molts estils, poc definits i que es mouen per modes.

Falta esperit i constància, ho pots veure a nivell d'assistència a festivals i si observes la presència de la gent de Barcelona a fora de Catalunya en altres festivals també és mínima (sempre som els de sempre), també cal remarcar l'escena als pub/bars que tenim, molts d'ells el divendres podrien ser de música heavy i el diumenge de pop, canviant 4 coses, perquè no tenen esperit de ser i són pocs els bons que queden per una ciutat tant gran...

6. Quins són els esdeveniments més propers de l'Associació?.

(ALEX): Aquest any com no sabíem com posar-nos més dels nervis, fem 4 activitats...

(IRENE): La primera és el "RockCova". El primer "festivalet" que fem per anar obrint boca amb dos grups locals: Mean Machine i Bourbon Society. Es farà el 10 de Juny al Centre Cívic de Garcilaso, al carrer Juan de Garay, 116-118. Serà totalment gratuït.

La segona és el "Youngblood III". És la tercera edició d'un festival que ofereix als grups novells la oportunitat de promoure's. En aquesta edició els grups que actuaran són: Bastards, BlackSmith, Stop Stop, SteelHorse i Mescaleros. Tindrà lloc el 2 de juliol, a l'Espai Jove de la Fontana, al carrer Gran de Gràcia, 190. També serà gratuït.

La tercera encara no té nom i l'espai s'ha de confirmar però els grups que actuaran en aquest festival són : Perverssions, Capdetrons, Craneo, ADN i Zeus. El preu de l'entrada serà: 8€ anticipada i 12€ a la taquilla.

I finalitzem amb el Metalcova Fest IV. Un festival internacional, que representa un dels projectes principals de Metalcova, com dèiem al principi de l'entrevista, on bandes estrangeres són convidades per votació dels socis. Aquest any, amb Bourbon Society, de Barcelona i Ciclón, de Madrid, podrem gaudir també dels Tysondog i els Praying Mantis, d'Anglaterra, a més d' un cap de cartell encara pendent de confirmar. Serà el 26 de novembre, a la Sala La Bàscula, al carrer Foc, 128. El preu de l'entrada serà: 12€ anticipada i 15€ a la taquilla.

7. On es troba la vostra seu?.

(ALEX): Estem vinculats sobretot a l'Espai Jove de Garcilaso, però no tenim una seu fixe, al ser una entitat que realment té la seva activitat en festivals i mogudes d'aquest caire musical...

8. Moltes gràcies per respondre a les preguntes, si voleu dir quelcom més, ara és el moment. Merci.

(ALEX): Home, gràcies a tu per donar-nos aquest espai on explicar aquesta histèria que portem.

(IRENE): i, d'altra banda, gràcies també per fer-nos un racó i permetre'ns, d'aquesta manera, donar-nos a conèixer un xic més. També, felicitar-vos per la vostra tasca informativa online. Una abraçada i salutacions metal·leres a tots i a totes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada